Recruitment advies

Strategisch Recruitment

Het verbinden van het wervingsvraagstuk aan de bedrijfsdoelstellingen, daarmee vooruit kijken en mensen vinden en selecteren die passen bij het beoogde bedrijfsresultaat.
Helaas is strategisch recruitment voor veel bedrijven nog steeds niet de basis van hun recruitmentinspanning. Er wordt bij veel bedrijven nog teveel op een ongecoördineerde manier met de werving van nieuwe medewerkers omgegaan. Gemiste kans, want je hebt als bedrijf een groot concurrentievoordeel wanneer je goede mensen die kunnen bijdragen aan de groei van jouw bedrijf weet te werven en te behouden! Werven en selecteren zonder strategie kost enorm veel geld, tijd en aandacht zonder optimaal effect.

Recruitment-Strategiegesprek

Hoe wil jij de toekomst van jouw werving & selectie inrichten?
Via onderstaande planner kun je direct een gratis afspraak van 45 minuten in mijn agenda maken voor een Recruitment-Strategiegesprek waarin ik je vertel hoe jij kunt besparen in jouw werving- & selectieproces én zelf de allerbeste mensen kunt werven voor komend jaar.  

Zit hier geen geschikte datum of een geschikt tijdstip tussen? Mail dan tamara@redcruitment.nl of bel 06-57990722. 

Mijn dienstverlening

Ik help IT en Technische organisaties met veel plezier, passie, toewijding en gedrevenheid meer rendement uit hun wervingsinspanningen te halen. Dit doe ik door het toepassen van Strategisch Recruitment. Ik help vooruit kijken en van een ad-hoc werving naar een gecoördineerde wervingsaanpak: welke mensen met welke competenties zoekt men, wanneer, hoe, waar en tegen welke kosten? Dat zijn vragen die ik samen met de organisaties waar ik voor werk beantwoord en inzichtelijk maak. Door mijn jarenlange werkervaring als recruiter voor IT en Technische profielen aan corporate en bureauzijde kan ik organisaties voorzien van de juiste methoden en handvatten om zelf de beste mensen te werven en te behouden. Hierdoor kunnen organisaties met focus, efficiënte en effectieve wervingsmethoden en processen zelf mensen vinden, binden en boeien aan hun organisatie. Hiermee besparen de organisaties die ik help niet alleen tijd, maar ook onnodige kosten.

De afgelopen jaren ben ik, naast operationeel IT en Technisch recruiter, vooral actief geweest in het professionaliseren van recruitment binnen middelgrote tot grote organisaties. Het optimaliseren van recruitment en HR-processen is voor mij niet nieuw, en ik haal er veel energie uit in- en externe stakeholders hierin mee te nemen. Een belangrijk uitgangspunt bij optimalisatie is altijd ‘de dienstverlening’, de dienstverlening naar de interne klant (de vacaturehouders) en de externe klant (de sollicitant).

Mijn werkwijze

Ik word gedreven door het maken van impact met het verbeteren van (het) recruitment(vak), organisaties te helpen bij het oplossen van lastige wervingsvraagstukken en hen mijn kennis over te dragen zodat dit intern geborgd is.
Het is mijn overtuiging dat organisaties hun capaciteitsvraagstuk heel goed zelf kunnen vervullen, zonder tussenkomst van dure externe partners, mits het fundament van hun recruitment goed is ingericht. Ik geloof erin dat wanneer organisaties hier urgentie voor hebben, zij de allerbeste mensen zelf binnen kunnen halen tegen lagere kosten. Daar help ik hen bij, ik zet het fundament voor recruitment neer en geef organisaties een vliegende ‘strategische’ start.

Mijn werk kenmerkt zich door een hoge snelheid, een kritische blik gericht op verbetering, en een goed onderbouwd fundament. Ik werk ‘evidence based’: vanuit een (sociaal) wetenschappelijke basis en kan niet zonder de toepassing van data. Door kritisch te kijken naar processen en methoden, met als doel deze aan te laten sluiten op de doelstellingen van de organisatie én de te werven doelgroep, weet ik snel pijnpunten te herkennen en quins wins door te voeren.